Az illatosítás jelentősége 26 bolttípus esetén – 1. rész

Illataink többségében található egy molekuláris szagsemlegesítő, mely segít megvédeni a kialakított atmoszférát a különböző szagoktól. Legyen az egy esős napon a vásárlók kabátjából áradó ázott szag, a csomagolásokból, áruból eredő, vagy a szomszédos étterem konyhaszaga, könnyedén felvesszük a harcot.

A több mint 250 féle illatunkból könnyedén találunk az önök üzenetének, elképzelésének megfelelőt, illetve saját illatot is tudunk készíteni az Önök elképzelései alapján.

Most azonban következzen egy iparági áttekintés:

Autókereskedés

A jellegzetes „új autó” szag helyettesíthető egy exkluzív bőr illattal, esetleg a friss tavaszi fű illatával. A kellemes emlékeknek köszönhetően, melynek 70%-ért a szaglás felelős, szívesebben ajánlják Önöket.

Bank és biztosítás

A szagok és illatok közvetlen hatással vannak az emberek érzelmeire, kognitív folyamataira és reakcióikra. A megfelelően kiválasztott illat segítheti a koncentrációt, vagy épp az ellenkezőjét: az ellazulást.

Benzinkút

Nagy valószínűség szerint minden benzinkút üzemeltető vágya, hogy látogatói ne csak a tankolást fizessék ki, hanem minél többet időzzenek a Shop-ban. Az ügyfél tankolt, és belépve az épületbe egy csábító kávé illat fogadja. „Jól esne most egy csésze kávé…” jön a jellemző reakció.

A kávéillatosítás a leghatékonyabban mérhető formája az illatosítás eredményességének: A/B teszteléssel bármely üzletben, bármilyen környezetben kimutatható, hogy az illatosítás hatására több, mint 30%-kal magasabb forgalom keletkezik!

Ékszerbolt, Órabolt

A luxusnak jellegzetes, sajátos illata van. Egy jól megválasztott illat segítségével jól kommunikálhatja a luxust, a luxus érzését, sőt! Akár a féfiak szenvedélyeire, férfiasságára is hathatunk, hogy nagyobb zsákmánnyal térjenek haza a vadászatból a női “elismerés” reményében!

Bútorbolt

A sziget-illatosításnak köszönhetően különféle illatokat varázsolhat az új trendbútorok csoportjaihoz, amik felkeltik a vásárlók figyelmét. Párhuzamosan felerősítheti a meglévő bőr illatot az exkluzívabb bútorok környezetében. Szagtalan bútorait illatosítsa!-Ezzel azt az illúziót adja a vásárlónak, hogy a bútor majd az illatot is magával viszi otthonába, így nem csak a formát, hanem az otthon-illatot is keresik majd vásárlói.

Divat üzlet

A divatvilág és az illatok mindig összetartoztak. Gondoljunk csak arra, hogy számos tervező, híresség és divatház megálmodta és megalkotta saját illatát. Szigorúan véve megkerülhetetlen része a divatnak, mondhatni az illatok teszik fel az i-re a pontot.

Készülékeink sokféleségének köszönhetően a próbafülkék környékén is mindig friss, üde környezetet érhet el. Másik lehetőség, hogy az évszaknak megfelelően válasszon illatot, így az új kollekciókat mindig új illatokkal mutathatja be. Ráadásul ezek az illatokkal célunk, hogy minden évszak vidám oldalát hangsúlyozzuk, így könnyen eltereljük a figyelmet a kinti borongós időről, vagy elviselhetetlen melegről.

Fodrászat és Szépségszalon

Egy szépségszalont, vagy fodrászatot tipikusan az illatáról is megismerünk! Legyen a szalon tehát jellegzetes, egyedi, elbűvölően bájos, mint egy nem túl édes torta, melyből jól esik sokat is megenni! Legyen nyugtató, és egy standard illat mindenképpen legyen enyhén módosítva titkos recept alapján – hogy utánozhatatlanná váljon, mint a Coca-Cola receptje.

Fitness

A terem azon részén, ahol az emberek edzenek, egy friss, motiváló illat gondoskodik a megfelelő edzés hangulatáról, egyidejűleg semlegesítve az esetlegesen előforduló testszagokat. Ez az öltözőkben is jelenthet problémát, cégünk erre is kínál professzionális megoldást. Gondoskodjon róla, hogy a mosdók és öltözők is mindig jó illatúak legyenek!

Fizikoterápia

Ahogy az aromaolajos masszásoknál használt olajoknak gyógyító és relaxáló hatása kiterjed a testre, szellemre és lélekre, hasonlóan hatnak a levegőben terjedő illóanyagok is a gyógytornára, masszázsra vagy műtét utáni kezelésre érkezőkre. Egy kellemes atmoszféra előkészítő szerepet játszik abban, hogy a páciens átadja magát a kezelésnek. A választott illatnak megfelelően lehet a hatás élénkítő, vitalizáló vagy nyugtató hatású.