Az illatosítás jelentősége 26 bolttípus esetén – 3. rész

Szálloda

Egy szálloda fő erényei közé tartozik a vendéget fogadó légkör, a szolgáltatások sokfélesége és a kiszolgálás minősége. Ehhez hozzátartozik a különleges megvilágítás, a figyelmes személyzet, zene és hőmérséklet is. Ezt egészítheti ki egy meghatározó illattal, hogy még több érzékszervet stimulálva érjük el azt, hogy a vendégek kiválóan érezzék magukat.
A vendégeket már a recepciónál egy „Warm Welcome” illat fogadja, melyet a szálloda stílusának megfelelően választunk ki, így gondoskodva az első benyomás még kellemesebbé tételéről. Választhatunk egy jellegzetes illatot a folyosók aromatizálásához is, de a szobák exkluzivitása is emelhető illatainkkal, amelyek ráadásul egy speciális szagsemlegesítőt is tartalmaznak. A jól megválasztott illatok pozitív érzelmeket ébresztenek, bizalmat és biztonságérzetet adnak, erősítik a kötődést és otthonosabbá teszik a szállodát. Mivel az illatok emlékeinkkel közvetlenül állnak kapcsolatban, megszépítik az ott tartózkodást, és a kellemes élményeknek köszönhetően meg inkább visszatérő vendégekké válnak.
A megfelelő aromatizálás fontos a többi szolgáltatási területen is, mint a fitnesz, ahova energetizáló – szagsemlegesítő, a wellness részlegeken, ahova relaxáló, illetve a konferenciatermekbe, ahova fókusznövelő illatokat kínálunk.
Készülékeink és illataink sokfélesége a garancia arra, hogy minden körülményhez megtaláljuk a tökéletes megoldást, néhány négyzetmétertől a több ezerig.

Sport üzletek

A legtöbb sportáruház hasonlít egymásra. Hasonló az áruválaszték, az üzlet felosztása, de a kínálatban szereplő különféle márkák is sokban hasonlítanak egymásra: hasonló színvilág, hasonló design. Hogyan tűnhet ki az üzlete ebből a világból? A megfelelő illat segítségével! Próbálja ki profi megoldásunkat és az úgy nevezett sziget illatosítást!
Képzelje el, ahogy az üzletbe belépve vitalizáló illat fogadja, gyakorlatilag megjön az ember kedve a mozgáshoz. Ez az illat elkíséri a fitnesz termékekig. Innen továbbhaladva például a fürdőruhák felé kókuszos naptej illat juttatja eszébe kedvenc nyaralását. A túra és hegymászó ruhák környezetében friss hegyi mezők illata fogadja.

Orvosi rendelők

Általában az orvosnál mindig várni kell, sok ember néz szembe a rá váró vizsgálatokkal, félelmével. Ezen a helyzeten könnyen segíthet egy illattal, ami kellemesebbé varázsolja a betegek hangulatát, így nem nyomasztja őket annyira várakozással töltött idő. Már a helyiségbe való belépéskor sokat javíthat az érzésen, ha egy profi megoldás semlegesíti a tipikus szagokat, melyek a gyógyszerekre, orvosi eszközökre jellemzőek. Ugyanígy semlegesíti a várakozók esetleges szagát, legyen az testszag a melegben, vagy eső áztatta ruhák szaga. Az általunk javasolt illatok szagsemlegesítője észrevétlenül végzi el a munka nehezét, míg az ön által választott illat csökkenti a betegeknél fellépő stresszt és türelmetlenséget.

Utazási iroda

Ha valaki belép egy utazási irodába és egy kellemes, nyaralásra emlékeztető illatot érez, azonnal „elrepíti” egy másik országba. Míg egy pékségnél adott a finom kenyér illata, a katalógusok nem tudják felébreszteni ezt az érzékszervünket. A Reima segítségével könnyedén teljessé teheti szolgáltatását, hiszen ügyfeleit akár egy tengerparti illattal vagy az egzotikus gyümölcsök illatával fogadhatja, ami felébreszti az emberekben az utazás örömét és vágyát.
Szintén jó választás lehet valamelyik kókuszos, mivel sok naptej, napolaj gyártó használja a kókuszt, mint illatanyagot termékeiben, még közelebb hozza az élményt a potenciális utazókhoz! Amennyiben illik arculatukhoz, a vendégei igényeihez, tucatnyi téli, karácsonyi illatot is tudunk mutatni.

Uszodák és termálfürdők

Se a hideg, se a rossz idő nem okoz gondot egy uszodának, élmény- vagy termálfürdőnek. Az időjárástól függetlenül, kellemes hőmérsékletben élvezhetik a vendégek a sokféle élményt és szolgáltatást. Sajnos a zárt térnek akad hátránya is, például néhol előfordul, hogy érezhető a klór szaga, vagy az öltözőkben a testszag. Ez negatív hatással van arra a kiváló élményre, amit egy ilyen létesítmény biztosítani tud.
A modern, professzionális térillatosító készülékek azonban gondoskodnak arról, hogy a látogatókat valami megragadja már a létesítménybe belépéskor, és ezáltal a hangulatuk is intenzívebb legyen. Ha emellett még az öltözőkben is jó illat van, valamint a relaxáló részeken természetes illóolajok gondoskodnak a nyugalom kiegészítéséről, könnyen tökéletessé varázsolható vendégei napja. Hiszen itt is érvényes: ahol jó illat van, szívesebben tartózkodunk, kedvezőbben ítéljük meg a környezetet és gyakrabban visszatérünk!

Szupermarket

A bevásárlás nem csak a szükséges áru beszerzéséről szólhat, könnyen élménnyé varázsolhatjuk! A megfelelő illat a megfelelő helyen manapság éppen úgy hozzátartozik az élménymarketinghez, mint a széles áruválaszték, kedves személyzet, átlátható, forgalomnövelő áruelrendezés, kiemelő megvilágítás és célcsoport orientált zene. A vásárlónak jól kell éreznie magát az áruházban, így tovább marad, többet vásárol.
Köztudott, hogy a legtöbb vásárlási döntést spontán hozza meg az ember. Minden vásárló, aki bevásárló cédula nélkül érkezik hajlamosabb az impulzív vásárlásra, amit nemcsak az ütemes zene, de egy jól megválasztott illat is elősegít. Egy ínycsiklandó kávé illat, a friss kenyér vagy a sütemény illata már messziről csábít, ugyanúgy ahogy a friss eper illata a gyümölcsök felé csalogatja az embereket, akik alig várják, hogy beleharaphassanak a zamatos gyümölcsbe! Onnan egy édeskés cukorka illattal az édességek, csokoládék felé haladhatunk tovább, ahol egy kakaó illattal tehetjük fel az i-re a pontot. Egy friss citromillat a tisztaság érzését kelti a csemegepultok körül, a drogéria részlegen púderes, tiszta illatokkal ébreszthetünk kellemes emlékeket. A lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt…

Vendéglátás

Mint oly sok más helyen, egy étterembe belépve is az első benyomás határozza meg leginkább, hogy jól fogjuk-e ott érezni magunkat, vagy sem. A vendéglátóiparra különösen jellemző, hogy nincs második esély! Mindegy melyik stílust képviseli a hely, egy megfelelően kiválasztott és ideálisan adagolt illat kiegészíti a hangulatot. Nem csak a bejárat környéke és az étkező rész illatosítható például egy friss, gyümölcsös illattal, de a többi teremhez és a teraszhoz is választatunk külön karaktert, akár eseményhez, évszakhoz vagy alkalomhoz illően. Készülékeink sokfélesége is segít a megfelelő atmoszféra kialakításában, akár a mellékhelyiségekben is, hiszen sokan az alapján is értékelik az éttermeket. A fő cél, elégedett és visszatérő vendégek.

Wellness és Spa

Az összes Wellness létesítmény vendégközpontú, és az a fő cél, hogy a látogató jól érezze magát, kiszakadjon a hétköznapi stresszből, és kényeztesse testét, lelkét különféle masszázsok, hangulatos zene és fények között. Ahhoz, hogy teljesen át tudja magát adni a pillanatnak, elengedhetetlen része, hogy egy megfelelő illat segítségével segítsünk a pillanat megragadásában. Legyen szó a szauna részlegről, ahol különféle illóolajakat kevernek a szeánszok alkalmával a vízbe, vagy a masszázs részlegről, ahol szintén hangulathoz igazított illatokkal kényeztetik a részvevőket. Az illatok igény szerint lehetnek élénkítőek, relaxálóak vagy üdék is. A modern, hangtalan készülékeink segítségével gyorsan, mellékhatások nélkül és egyszerűen éri el a kívánt légkört.