FEROX

FEROX

A fogorvostól való félelmet legyőző illat

 

Az Ön rendelőjében is szoronganak a páciensek?
 

Az emberek tudják, hogy a szép mosoly öltöztet. Mégis addig halogatják a fogorvost, amíg a fájdalom szinte elviselhetetlenné teszi a mindennapjaikat. Ilyenkor persze már komoly a baj és nem elég egy kisebb lyukat betömni.

A helyzet súlyosságával persze a páciens is tisztában van – ahogyan azzal is, hogy a kezelés meglehetősen kellemetlen lesz. Fogorvosként érthető módon felmerül bennünk a kérdés, hogy mitől félnek és miért nem jöttek előbb?

Az érzést a következő szituációhoz lehet hasonlítani. Képzeljük el, hogy ellátogatunk egy szépen berendezett, patinás étterembe. Éppen kinyitjuk az ajtót, amikor megcsapja az orrunkat a konyhából áradó égett szag.

Még körbe sem néztünk, nem láttuk az étlapot, de eszünkbe jut, hogy inkább megfordulunk, és kisétálunk. Pedig az étterem berendezése szemet gyönyörködtető, minden szín és forma harmonizál, az ablakok mellé ülve pedig gyönyörű panoráma tárulna elénk.

De a szagok miatt kialakult benyomások alapján nem ez az első gondolatunk. Tegyük fel, hogy végül mégis a szemünkre hallgatunk és leülünk, majd rendelünk valamit az étlapról. A figyelmünket azonban nem köti le a ritka szép kandalló és a fali festmények, mert kissé félve várjuk, mit fogunk viszontlátni az elénk kerülő tányéron.

Hasonló zajlik le a pácienseiben is, különösen az első látogatás alkalmával.

Ön persze próbálja megérteni, miért félnek. Ugyanakkor tudja, hogy kiváló szakember, ezért nincs mitől tartaniuk, amikor beülnek a fogorvosi székbe.

A szaglás az oka mindennek

 

Elsőre talán megdöbbentő az ok, amely megmagyarázza, miért retteg az emberek nagy része már a váróban. És miért fajul el mindez az olyan testi tünetekig, mint a gyomorgörcs vagy az izzadó tenyerek.

A magyarázat, hogy van egy érzékszervünk, ami a szemünk és a fülünk előtt jár. Ez az orrunk. Ennek tudható be, hogy a gyökércsatorna kezelésére, tömésére használt eugenol jellegzetes szaga a másodperc törtrésze alatt vált ki negatív érzéseket vagy idéz fel rossz tapasztalatokat.

Vagyis a fogorvosi látogatáshoz társított „töméskor érezhető furcsa szag” vagy a „gumikesztyű szaga” azonnal a szorongást keltő emlékeket hívja elő. Még mielőtt a páciens szétnézett volna a rendelőben.

Ezért hiába igyekszünk mérsékelni ezeket a pszichés okokat az otthonos környezet kialakításával. A szépen berendezett rendelő, a kényelmes kanapé, a szép virágok és a nyugtató zene kombinációja még kevés a relaxáló hatás biztosításához.

Az aromák hangulatra gyakorolt hatásait tudományosan igazolták.

 

Több kísérlet alátámasztotta, hogy az illatok befolyásolják a kedélyállapotunkat, vagyis képesek megnyugtatni, ellazítani, sőt a félelmet is megszüntethetik. Ez azt jelenti, hogy a fogorvosi rendelő említésekor kialakuló gyomorgörcsöt csírájában el lehet fojtani a jól megválasztott illatokkal.

Ezt felismerve anyacégünk, a REIMA AirConcept GmbH kifejlesztett egy olyan illatot, amely oldja a fogorvosi rendelőben felmerülő szorongást. A fogorvosi félelmet megszüntető terméknek a FEROX nevet adtuk.

Az esszencia pontos összetételét természetesen nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, annyit azonban elárulhatunk, hogy a lehetséges alapanyagok között olyan alternatívák szerepelnek, mint a levendula, vanília, narancs, jázmin, kamilla, bergamott vagy ilang-ilang. A felsoroltakban közös, hogy képesek oldani a félelmet, illetve a feszültséget.

Az illat a jelenleg kapható legmodernebb illatosító készülékkel, a REIMA AromaStreamer szériával használható, amely a mikro-porlasztás technológiát használva oszlatja el az aromákat a légtérben. A rendelőbe lépve így nyugalom tölti el a pácienseket – ami valljuk be őszintén, nem túl gyakori reakció egy fogorvosi váróban.

A FEROX tehát segít elérni, hogy Ön legyen az a fogorvos, akinél a páciensek biztonságban érzik magukat – a bizalom kialakulásához ugyanis a kellemes környezet is hozzájárul.

A megbízható fogorvost pedig mindenki szívesen ajánlja az ismerőseinek.

Mit tapasztalhat a FEROX használatával?

  • Megszűnnek a fogorvosi rendelőre jellemző, szorongást kiváltó szagok.
  • Javul a levegő minősége.
  • A páciensek félelem nélkül fogják kivárni a sorukat.
  • Nem kell feszült beteget kezelnie.
  • A páciensek kisebb eséllyel hagyják ki a 3-6 havonta esedékes kontrollt (amivel kiküszöbölhetőek a súlyos problémák).

A kérdés már csak az, mikor vihetjük az Ön rendelőjébe a FEROX-ot?

Mivel a piacon egy új termékről van szó, ezért Önben is felmerülhetnek a következő kérdések

Amennyiben Ön szerint van olyan, amit kihagytunk, akkor írjon nekünk e-mailt.

Hogyan működik a berendezés?

A készülék működésének lényege, hogy mikroporlasztással juttatja a levegőbe az illatanyagokat, amelyek így egyenletesen terjednek el a légtérben. A molekulákat a legkisebb légáramlat is könnyen magával viszi – mindezt anélkül, hogy bárhol foltot hagyna. Az AromaStreamer halk, programozható, nincs vele napi teendő. A REIMA az illatanyagba kevert szagsemlegesítővel biztosítja a kellemetlen szagok semlegesítését (és nem csak elfedését), így az illat zavartalanul fejtheti ki hatását.

Miben tér el a hagyományos megoldásoktól?

Elsősorban minőségében. Cégünk az alapanyagokat 63 országból szerzi be, majd ezekből szigorú minőség-ellenőrzés után manufakturálisan állítja elő az összes illatanyagot. Másrészt a szagsemlegesítőnk működésében. A hagyományos alternatívák többnyire cukor alapúak és a levegőbe kerülve körbezárják a szagokat. Ezek hatása azonban nem tart sokáig, mert a cukormolekulák hamar olvadni kezdenek, vagyis megszűnik a burok és a kellemetlen szagok visszakerülnek a légtérbe.

Hogyan fog kinézni a rendelőmben?

A berendezés letisztult dizájnjával könnyen beleolvadhat a rendelő környezetébe. A gép pontos méretét a tér nagysága befolyásolja, megjelenését tekintve pedig választhat a fehér, valamint a fekete előlapos, falra szerelhető alternatívák közül (az akril lapokat akár fel is matricázhatja).

Szükség van valamilyen különleges környezetre a használatához?

Nincs, közvetlenül a légtérbe lehet helyezni – kihasználva a légáramlatokat. Ha van megfelelő légkezelő, akkor pedig arra lehet csatakoztatni, így a klimatizált levegő egyúttal illatos is lesz.

Milyen gyakran kell cserélni az illatpatront?

Jó hír, hogy az illatpatronnal kapcsolatban nincs napi szintű teendőnk, elég mindössze másfél-kéthavonta cserélni. Mivel a berendezés programozható, vagyis automatikusan be-, illetve kikapcsol, ezért nem üzemel a nyitvatartási időn kívül – ezzel elkerülhető a pazarlás.

Mennyibe kerül?

Az egyszerűség kedvéért számoljunk átlagos nyitva tartással és intenzitással. Ebben az esetben havonta nettó 15 ezer forint fedezi a gép bérleti díját és a felhasznált illatanyagot, de az egyéni ajánlathoz érdemes elküldeni a rendelőjének pontos alapterületét, illetve nyitva tartási idejét.