Mit érdemes tudni az illatokról? Miért fontosak az illatok?

A jó illat úgy hat érzelmeinkre, hogy tudatunk azt nem befolyásolhatja. Ezért is mondják, hogy az illat a lélek kapuja. Egy érzékelés sem hat olyan gyorsan és nem vált ki olyan intenzív élményt, mint a szaglás. A szaglás a legközvetlenebb érzékünk. Mielőtt meglátunk valamit, gyakran érezzük az illatát és rögtön felismerjük.
Az ember 5 féleképpen érzékeli a világot maga körül. Látással, hallással, tapintással, ízleléssel és szaglással. Ez utóbbiban az a különleges, hogy a jobb agyféltekére hat, ellenben a többi néggyel.
Mi a különbség a két agyfélteke között? Bár a két félteke funkciói részben szimmetrikusak, az emberek többségénél a racionalitásért az agy bal oldala, az érzelmekért és a kreativitásért pedig a jobb félteke a felelős.

Alapvető tény, hogy az ember a döntéseit érzelmi alapon hozza meg. Természetesen számításba veszünk különféle racionális érveket is, de a döntés mindig érzelmi alapon születik meg. Sok esetben miután eldöntöttük, hogy megveszünk valamit, különféle érveket gyűjtünk magunk és a környezetünk számára, amely racionalizálja érzelmi döntésünket.
Ugye ismerős?
A jobb agyféltekében kerülnek feldolgozásra az emlékek melyek az illatokhoz kötődnek a legerősebben.

 

Mit jelent mindez számokban kifejezve?

Számos tudományos kutatás bizonyítja az illatmarketing hatékonyságát, például a Paderborn-i Egyetem tanulmányában a következő megdöbbentő eredményre jutottak:
• Az ügyfelek kommunikációs hajlandósága 19%-al nőtt
• Az ügyfelek tartózkodási ideje az eladótérben 16%-al nőtt
• A kellemes illat 15%-al növelte meg a vásárlási hajlamot
• A teszt időszakban 6-15%-al növekedett a forgalom (termékcsoporttól függően)
(Forrás: Forschungsgruppe Konsum und Verhalten der UNI Paderborn, Anja Stöhr) (csatolva az eredeti tanulmány kivonata)

• Több mint 1 milliárd szag megkülönböztetésére vagyunk képes. (Fülünk kb. 340 000 hangot ismer,szemünk pedig 2,5–7,5 millió színt képes megkülönböztetni.)
• Érzelmeink 70%-át orrunk, szaglásunk irányítja.

Az Utrecht-i egyetemen egy hallgató 3761 fogyasztót kérdezett meg:
• Az emberek jelentősen több időt töltenek illatosított bevásárlóközpontokban
• Ezekben többet is költöttek, mint az illatosítás nélküli üzletekben

Miért jobb a professzionális illatosítás, mint a légfrissítés?

A fő különbséget – a használt illatanyagok minőségén kívül – a légtérbe juttatás módszere jelenti.
Készülékeink az illatanyagok az un. mikro-porlasztás segítségével, melegítés és különféle hajtógázok segítsége nélkül, rendkívül apró részecskékre bontva juttatják a légtérbe. Ennek köszönhetően rendkívül sokáig és egyenletesen képesek lebegni, nem hagynak nyomot a különféle felületeken.

 

Mennyibe kerül a professzionális illatosítás?

A költségeket nagyban befolyásolja a nyitvatartási idő, az illatosítandó tér mérete, légcsere, látogatók száma, stb. A pontos költségek becsléséhez keressen minket bizalommal!
Általánosságban azonban elmondható, hogy az illatanyag költsége nagyságrendileg napi egy kávé árát teszi ki.

Milyen készülékre van szükségem, és hogyan választhatok illatot?

Készülék palettánknak köszönhetően könnyedén találunk megoldást néhány 10-től több ezer négyzetméteres területek illatosítására. A helyszín adottsága határozza meg az ideális készülék típusát.
Több mint 250 féle illatunk közül nehéznek tűnik a választás, de elképzelései, céljai és iparága alapján segítünk alaposan leszűkíteni a választékot.
Sőt! Egyedi illat készítésére is van lehetősége, ennek pedig csupán egy adott mennyiség vásárlása a feltétele, nincs külön költsége!

Bérelhetem is az eszközöket?

Igen! Akár hosszútávon, akár rendezvényre, rövidtávon is!

Rendeléskor milyen szállítási idővel kell számoljak?

Készülékeink raktáron vannak Magyarországon. Illatainkat ellenben frissen gyártják Németországban, így maximum 2 hetes szállítási idővel kell számolni. A több mint 250 féle illatot azért sem raktározzuk, hogy mindig frissen, a legmagasabb minőségben, a lehető legkevesebb tartósítással, a legautentikusabb illatokat tudjuk szállítani. Természetesen mintáink vannak mindegyikből, így meg lehet szagolni őket.

Mennyire bonyolult az üzemeltetés, karbantartás?

Rendkívül egyszerű. Készülékeink programozhatóak, így tökéletesen tudják követni a nyitvatartási időket, naponta 3 különféle időtartományban is. Egy esetleges áramszünet sem okozhat gondot, ugyanis a beállításokat elmenti. Az egyszerű programozáson kívül csupán az illatcsere, illetve a cserekor egy 10 perces tisztítófolyadék porlasztás szükséges. Minden üzemeltetéssel kapcsolatos feladat gyerekjáték!

Használhatom légtechnikára csatlakoztatva is?

Igen! Készülékeink egy cső segítségével könnyedén a légkezelőhöz csatlakoztathatóak, így központilag illatosíthatja az épületet!

Okozhatnak az illatok allergiát?

Az összes illatunk IFRA (International Fragnance Association) által bevizsgált, erről tanúsítvánnyal rendelkezik, hypoallergének és nem tartalmaznak olyan anyagokat, melyek belégzése káros az egészségre. Természetesen Európai biztonsági adatlappal is rendelkeznek.

 

Okozhatnak az illatok fejfájást?

Minden túl erős szag vagy illat okozhat az embernek fejfájást. Ez a test természetes reakciója arra, amikor az egyik érzékszervet túl erősen stimulálják. Egyébként sem javasoljuk a túl erős illatosítást. Amennyiben tanácsaink alapján választják ki az intenzitást, nem kell fejfájással szembesülnie senkinek. Még az érzékenyebb emberek számára is kellemes a megfelelő koncentrációban a légtérbe juttatott illat.

Nemzetközi ügyleteket is vállalnak?

Igen! Ebben az esetben viszont országoktól függően egyeztetni kell a helyi képviseletekkel illetve anyacégünkkel!

www.duftmarketing.de