Hahó, elszánt vasgyúró és mindenre képes fitnesz fanatikus! Magadra ismertél? Szánj rám pár percet, mert van egy jó sztorim! Elmesélem, hogy a közismert izomszag helyett hogyan kerültek motiváló illatok az edzőterembe. De mindenek előtt bemutatkozom: Zoli vagyok, maximalista testépítő, személyi edző és konditerem tulajdonos. És most turmixot be, súlyokat le, zenét ki. Kicsit koncentrálj rám! Én vagyok az, aki egy ideje már nemcsak a vasat, de az illatokat is pumpálja az konditeremben. Tudom, elsőre furcsán hangzik, de hidd el, működik. Az illatmarketing, (mert erről van szó) új szintre emelte a motivációt, fokozta a teljesítményt és nem utolsósorban növelte a bérletesek számát. Azt kérdezed, hogyan csináltam? Ha készen állsz egy illatos utazásra az edzőtermek mélyére, akkor tarts velem, és megtudod…

Hogyan kerültek motiváló illatok az edzőterembe?

A válasz egyszerű: AirConcept illatmarketing. Nekik köszönhetem, hogy kellemes és egyben ösztönző illatok növelik az edzőtermem komfortérzetét. Nem volt mindig így…Közel egy éve nyitottam meg álmaim termét. Úgy éreztem, minden a helyén van, minden tökéletes. Na jó, majdnem minden. Sajnos volt egy zavaró tényező: a szag. Tudod, az a jellegzetes „edzőtermi aroma”, ami valljuk be, nem a legvonzóbb illat. De én, aki még a súlyzóimnak is egyesével női nevet adtam, nem hagyhattam, hogy ez a kellemetlenség beárnyékolja kemény munkámat. Így történt, hogy a kétkilós Rozika, az ötkilós Melinda és a húszkilós Aranka, valamint a velük dolgozó vendégeim ma már pompás légkörben edzik magukat. De ne szaladjunk ennyire előre, azt úgyis megtehetjük a futógépen. 

Szagot fogtam!

Befolyásolja az illat edzést? Ez most komoly? Komoly bizony, mint 120 kilóval fekvenyomni. Amikor a szagprobléma érezhetően csökkentette a forgalmat, keresni kezdtem az ideális megoldást. Ekkor találtam rá az üzleti illatmarketingre. Más szóval szagot fogtam! Az volt a koncepcióm, hogy ha már edzés közben igyekszünk a maximumot kihozni magunkból, akkor az illatok terén se adjuk alább. A Reima AirConcept tökéletes partnernek bizonyult ennek a filozófiának a megvalósításában. Tőlük tanultam meg, hogy az illatmarketing nemcsak a plázákban, kávézókban és parfümériákban létezik. Az edzőteremben is megvan a maga varázsa.

edzőterem, illatmarketing, motiváció

Szippants bele a motivációba: szó szerint!

Edzőtermi hasonlattal élve (milyen más hasonlattal élnék?) azt mondanám, hogy az illatoknak nagyobb ereje van, mint Robikának. Márpedig Robika az egyik törzsvendégem, akinek pingpongozni lehet a hátán, és jó eséllyel fehérjepor volt az óvodai jele. A lényeg, hogy a jól eltalált illatok:

  • motiválnak,
  • energizálnak,
  • még az edzés hatékonyságát is fokozhatják
  • és nem elhanyagolható módon növelik a forgalmat.

Én például az AirConcept-től bérelt AromaStreamer segítégével turbózom fel a vendégeim edzésélményét. A következő illatokat használom:

Seastar: igazi tengerparti hangulat!

Képzeld el, ahogy a vízililiomok illata keveredik a frissítő mentával és citrommal, miközben a háttérben rózsa és jázmin simogatja az orrodat. Mintha egy trópusi szigeten edzenél!

Garantáltan elfelejted, hogy a négy fal között lihegsz. A vízililiom és a menta frissessége segít leküzdeni a fáradtságot, a citrom pedig energiával tölt fel.

Golden Sunrise: felüdülés az érzékeknek

Ez a virágzó, gyümölcsös, kellemes illat a napfelkeltét idézi. Felfrissít, energiát ad és kellő motivációt kölcsönöz ahhoz, hogy a legnehezebb gyakorlatokkal is megküzdj. 

Apple Mint: ebben az illatban garantáltan lustulsz el!

Erőteljes, frissítő almaillat, egy leheletnyi mentával megbolondítva. Édeskés aromája energiával tölt fel, a menta pedig segít a koncentrációban. Belélegezve minden ismétlés egy újabb lépés lesz a célod felé. Nem kell félned a verejtéktől, az csak azt jelzi, hogy formálódik a tested.

Fresh Office: friss fuvallat az edzőteremben

Nemes illat, könnyed mentás beütéssel. Frissíti a levegőt, és segít abban, hogy a fejed tiszta maradjon még a legkeményebb edzések alatt is. Ebben az illatfelhőben minden gyakorlatot új lehetőségként élsz meg, és minden kihívást egy újabb esélyként a győzelemre.

Summer Fresh: a nyár esszenciája

Rámenős citromfű illat virágos és gyümölcsös jegyekkel. Úgy megbabonáz, hogy a legmelegebb napokon is motivált maradsz!

Clean Air: a tisztaság illata

Könnyed, friss illat, ideális a szagok semlegesítéshez, a tisztaság érzetét keltve.

Energy: az energiaitalok természetes alternatívája

Citrom és menta légies keveréke. Hatása olyan, akár  egy pohár frissítő limonádé edzés közben.

Nahát! Így visszaolvasva a fenti sorokat, elmehetnék parfümőrnek vagy motivációs trénernek, ha az edzőterem mégsem jönne be. Szerencsére az illatmarketingnek köszönhetően emiatt nem kell aggódnom. 

A siker illata

Amennyiben te is edzőtermet, jógastúdiót, tánciskolát vagy bármilyen más mozgással és verejtékkel járó vállalkozást vezetsz, jó szívvel ajánlom a célzott aromákat. Az illatmarketinggel nemcsak a szagokat küszöbölheted ki, de egy teljesen új dimenziót adhatsz a teremnek. A siker illata már a levegőben van, neked csak annyi a dolgod, hogy felvedd a kapcsolatot az AirConcept csapatával!